Monday, November 2, 2009

Peliostoksilla

Kävin vihdoin ja viimein ostamassa pelejä, joita olen aikoinaan pelannut paljon, mutta jotka ovat jostain syystä jääneet ostamatta. Klassikko Muuttuva labyrintti ei liene esittelyjä kaipaa, mutta laitetaan se kuva kuitenkin tähän alkuun.


Toisena lautapelinä ostin Ricochet Robotin ("Kimmokerobotit" lienee hyvä suomennos), jota ei taida suomenkielisenä edes löytyä. Pitänee ottaa kuva myös itse pelilaudasta ja roboteista... loistava peli avaruudellisen hahmottamisen treenaamiseen; ainakin itselläni tämä oli hakusessa, kun aikanaan ensimmäisiä kertoja tätä peliä pelasin. Enkä siis "yllättäen" pitänyt koko pelistä... mutta jatkuvasti kuitenkin seurasin vierestä, kun muut pelailivat ja aloin automaattisesti päässäni etsimään roboteille nopeimpia reittejä oikeaan kohteeseen kerrallaan. Tämä on nopeuspeli ja vaatii keskittymistä - hyvän pelin tunnistaa siitä, että pelaajat ovat aivan hiljaa tätä pelatessa!


Ostin myös yhden korttipelin, Fluxxin, jota on helppo oppia pelaamaan, sillä jokaisessa kortissa lukee selkokielellä mitä pitää tehdä. Vaikeus tulee siinä, että säännöt vaihtuvat koko ajan ja pitäisi yrittää pelata korttinsa niin, että säännöt olisivat suotuisimmat itselleen ja tietenkin tähdätä voittokortteihin. Tätä peliä on hankala selittää, se selviää vain pelaamalla. Tämäkin peli on saatavana vain englanninkielisenä. Robottipelissä vain säännöt ovat englanniksi, itse pelissä ei tarvitse englantia, mutta Fluxx vaatii kielitaidon, muuten sitä ei voi pelata. Fluxxin pelisäännöt alkavat näin "Fluxx is a very easy game to learn because every card carries its own se of instructions. Many folks find that the best way to learn is by jumping right into a game, but that usually works best if at least on player in the group has played a Fluxx game before... But don't worry, after you've played the game a few times, everyone will understand!"

3 comments:

  1. Muuttuva labyrintti on suunnilleen ainoa peli, jota mä voin sietää.

    ReplyDelete
  2. tuo vika kuulostaa mielenkiintoiselta :) Olispa kiva pitää joku kunnon peli-ilta. Terkkuja syksyisestä Münchenistä! LG Mari

    ReplyDelete