Saturday, May 29, 2010

LaatukirjallisuuttaLaki ja rakkaus
:
"Asianajajan kaavusta kuoriutui perhonen. Oikeussalissa, mustassa kaavussa ja peruukissa Caroline Kosek tunsi olonsa turvallisen kotoisaksi.
Kun hän ensimmäisen kerran elämässään heittäytyi lomallaan vapaamieliseksi, pukeutui yläosattomaan ja riisui silmälasinsa, hän näki kollegansa Matthew Farrar-Reidin. Tämäkin oli riisunut kaapunsa ja peruukkinsa ja vaihtanut vapaalle. Matt oli yllättyneen hämmästynyt. Hän oli suorastaan kiihkeän innostunut Carolinen muodon muutoksesta, mutta Caroline puolestaan pelkäsi jo nyt, miten he seuraavan kerran kohtaisivat oikeussalissa työtovereina - tämän jälkeen. Caroline oli omasta mielestään jotenkin menettänyt pelin.

Hän ei osannut aavistaa, että peli oli vasta alkamassa."

Unohdettu yö:
"Miksi mies pakotti hänet muistamaan!
Kun Steve Kennedy ryntää keskelle Lorelin kutsuja ja alkaa käsittämättömän vihaisena solvata Lorelia, outo pelko hiipii punatukkaisen näyttelijättären alun mieleen. Mikä sinisilmäisessä muukalaisessa järkyttää häntä niin?
Steve ei jätä Lorelia rauhaan silloinkaan, kun he ovat saman filmiseurueen mukana Kairossa - Steve käsikirjoittajana, Lorel pääosan esittäjänä. Lorel joutuu myöntämään itselleen vuosien takaiset tapahtumat, mutta Stevellä on yllättävää kerrottavaa lapsinaiselle, jonka mies on päättänyt vihdoin herättää Ruususen unestaan..."

Outo lintu
:
"Elettyään Hollywood-tähden räiskyvää elämää Goldie todella tunsi olevansa outo lintu pienessä kotikylässään Englannin maaseudulla.
Koko kylä oli kasvanut de Mainen kartanon ympärille, joten Lucasille oli juurensa syvällä kylän historiassa. Hän ei voisi koskaan lähteä kylästä. Hänestä tulisi aikanaan suvun päämies - hänen tulevasta vaimostaan kartanonrouva. Rakastuessaan Lucasiin Goldie joutui uransa haastavimman roolin eteen. Kartanonrouvan rooli olisi vaikea näyteltäväksi. Rakastavan vaimon rooli ei vaatisi näyttelemistä. Se luontuisi itsestään."

Havaijin kukka:
""Tämä D. Whitewater ei ole muuta kuin korkeaan asemaan nostettu huutolaispoika", oli mummo sanonut Piperille. Mummo oli aina suhtautunut miehiin epäilevästä. Hehän himoitsivat vain suvun rahoja, eivätkä suvun miehet koskaan olleet luotettavaa lajia. He olivat joko heikkoja tai karkasivat ja kuolivat.
Piperin käsitykset miehistä pohjautuivat siis melko vääristyneisiin opetuksiin. Mainittu herra D. Whitewater oli juuri oikea mies näyttämään Piperille, mistä todella oli kysymys - ainakin miehen ja naisen välillä. Vasta yhteinen matka Havaijiin sai Piperin unohtamaan mummon opetukset ja naisen logiikan."

1 comment:

  1. Teet nyt vaan parannuksen ja sillä hyvä. Lisäksi juot reippaasti vettä niin huuhtoutuu se siitepölly sitten pois kurkusta.

    ReplyDelete