Monday, October 19, 2009

Lompakko

Löysin Kirkkojärventieltä lompakon lauantaiyönä klo 23 aikaan, kun olin kävelemässä kotia kohti. Nappasin sen siitä mukaani katsoakseni kotona sisältääkö se mitään ja olihan siellä nelisen korttia (partio, Kappahl, kirjasto ja S-kortti). Facebookista löytyi kaksi tämän nimistä henkilöä, joista toinen oli selkeästi espoolainen ja erittäin nuori, kuten lompakosta itsestään pystyi jo päättelemään, että omistajan on pakko olla teini. Otin yhteyttä kyseiseen ihmiseen ja sain vastauksena vaillinaisen osoitteen, johon lompakko olisi pitänyt lähettää... asennevammaisuus iski, joten päätin lopulta viedä lompakon viranomaisille. Hetken nettiä selailtuani löysin tiedon, että pienet löytötavarat voi toimittaa myös esimerkiksi Espoon keskuksen yhteispalvelupisteeseen, mikä oli mukava tieto, sillä ei tarvinnutkaan lähteä Kiloon asti legendaarista Kilon poliisia tapaamaan :-)

Tässä lisää tietoa:

"Espoon löytötavaratoimisto hoitaa Espoon ja Kauniaisten löytötavara-asiat.

Löytötavaratoimisto sijaitsee Espoon poliisilaitoksella, osoitteessa Nihtisillankuja 4. Toimisto on avoinna arkipäivisin klo 8–10.30 ja 11.15 - 15.00.

Pieniä löytötavaroita vastaanotetaan myös yhteispalvelupisteissä Espoon keskuksessa, Tapiolan Kulttuurikeskuksessa ja Matinkylän Isossa Omenassa.

Löytäjän on ilmoitettava löydöstä omistajalle tai toimitettava löytötavara poliisille mahdollisimman pian. Jos löytötavara on sellainen että sitä on hankala tai vaarallista kuljettaa siitä on kuitenkin aina ilmoitettava poliisille.

Jos löytö on vähäarvoinen (raha-arvo on enintään 20 euroa ja jolla ei ilmeisesti ole omistajalle erityistä käyttö-, tunne- tai muuta henkilökohtaista arvoa) ja löytäjä tietää sen omistajan, hänen on ilmoitettava siitä omistajalle. Jos vähäarvoisen löytötavaran omistajaa ei löydy helposti löytäjä saa pitää tavaran.

Tämä ohje ei koske laitoslöytöä. Löytötavara, joka otetaan talteen julkisen liikenteen kulkuneuvossa tai rauta- tai linja-autoasemalla taikka muualla vastaavalla liikennepaikalla taikka liikehuoneistossa, virastossa, toimistossa, työpaikalla, oppilaitoksessa, sairaalassa, teatterissa, urheiluhallissa tai vastaavassa huoneistossa, on luovutettava asianomaisen laitoksen henkilökunnalle tai sen löytötavaratoimistolle."

No comments:

Post a Comment