Tuesday, September 29, 2009

Deutsch, Deutsch!

Kävipä männä viikolla niin, että menin arvauskeskukseen operaatioon, jossa oli kaksi lääkäriä, joista toinen oli ulkomaalainen. Rohkaistuin siinä toimenpiteiden aikana kysäisemään mistä maasta hän oli kotoisin; Itävallasta, joten tokaisin siihen takaisin "na dann können wir auf Deutsch sprechen!" Sain sitten hoito-ohjeet saksaksi ja tuli siinä kaikenlaista muutakin löpistyä auf Deutsch :-D Hauskinta oli huomata, että kykenin viemään tilanteen läpi myös saksankielellä ja ymmärsin esimerkiksi hoito-ohjeet.

Tänään matkustelin vaihteeksi tuolla jo legendaariseksi tulleella 540-bussilla, jossa oli tällä kertaa monta saksalaista kyydissä. En tosin uskaltanut sanoa siinä mitään, koska niitä oli niin paljon, mutta yllättäen kaikki olivatkin matkalla Espooseen, joten bussissa oli vain minä, saksalaiset ja suomalainen pariskunta Ikean pysäkin jälkeen. Pitihän niiden kanssa sitten small talkia heittää: olivat kaikki menossa katsomaan fudista huomenna ja eihän mulla ollut mitään hajua mistään fudispelistä...
Kuski ajoi Espoon asemalle asti, mutta päättikin kuuluttaa vain, että "Espoo Bahnhof" ja että ajaisikin saksalaiset suoraan hotellille. No, pariskunta ärähti heti haluavansa pois kyydistä (mulle nyt olisi ollut egal ajella sinne hotellille asti :D), joten kuski avasi oven, jolloin tukittiin jo koko aseman liikenne... jäin samalla myös pois kyydistä ja toivotin sakuille "Viel Spass beim Fussball morgen!!". Pariskunta avasi matkatavaraluukun, mutta bussi lähtikin ajamaan, joten juoksin koputtamaan kuskin ovea, jotta se pysähtyisi... joten tukittiin vielä lisää aseman liikennettä :-D Pariskunnalla alkoi olla kunnolla herneet nenissä, mä vain nauroin! Pääsinpä puhumaan saksaa! Kuskikin oli ollut ihan täpinöissä, koska hänkin osasi saksaa. Saivat kyllä kuninkaallisen kohtelun, kun kuski ajoi sinne hotellille asti ne. Wautsi wau!

Ja piti se fudispelikin selvittää:

Naisten Liigan viime kauden mestari FC Honka kohtaa keskiviikkona (30.8.2009) Naisten Mestarien liigan kamppailussaTurbine Potsdamin. Saksalaisjoukkuetta yhtäjaksoisesti vuodesta 1997 valmentanut Bernd Schröder ei arvele suojattiensa pääsevän helpolla Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona.

1 comment: