Sunday, August 9, 2009

Harakka


Tein tänään sunnuntaisen kesäreissun Harakan saareen; paattimatka maksaa 3,50 euroa menopaluuna ja lähtö on Kaivarista Ursulan vierestä. Siinä toisella puolella on benjihyppyjä tarjolla.
Ja mikä paratiisi Harakasta löytyikään! Merta olisi jaksanut tuijottaa tuntikausia ja perhosia pörräsi saaren niityillä ihan ruuhkaan asti. Tarjolla oli luontopolku, Itämeren kaloja sekä kasveja akvaarioissa, taidenäyttelyitä jne. Jo pelkkä Harakan luonto ja meren kauneus riittivät minulle.

Wiki:

"Harakka (ruots. Stora Räntan) on saari Helsingin edustalla. Saari on noin 500 metriä pitkä, noin kahdeksan hehtaarin kokoinen ja sen etäisyys mantereeseen Kaivopuiston rannasta on noin 100 metriä. Saaren välittömässä läheisyydessä ovat Uunisaaret ja Särkkä.

Harakka on entinen Puolustusvoimien saari, joka avattiin yleisölle vuonna 1989. Puolustusvoimilla oli siihen asti ollut saarella kemian koelaboratorio Oiva Kallion suunnittelemassa vuonna 1928 valmistuneessa rakennuksessa. Sen lisäksi saarella on venäläisten vuonna 1908 rakentama kasarmi, joka nykyisin toimii luontokeskuksena, sekä muita 1800-luvulla rakennettuja puurakennuksia. Harakan saarella toimii lisäksi taiteilijoiden Harakka-yhdistys. Saarelle järjestetään myös useita retkiä ympäri vuoden, sillä siellä on merkittävä lintu- ja kasvilajisto."

Tsekkaa myös: http://www.hel.fi/ymk/harakka








No comments:

Post a Comment