Friday, June 12, 2009

540

Parhain bussilinja tällä hetkellä Jokerin jälkeen on U-linja 540, joka ajaa Helsinki-Vantaan lentoasemalta Espoon keskukseen. Bussista on Espoon Ikean kohdalla vaihtoyhteys muihin pitkän matkan busseihin, mikä aiheuttaa monia kommelluksia. Käytän bussia kotimatkoihin töistä, sillä se on suora yhteys siltä suunnalta tänne Espoon keskukseen. Oma taiteen lajinsa on bussin pysäyttäminen Kehä I:llä, koska bussi tulee pysäkkikaistalle pusikon takaa eikä siinä ole aina U-tunnusta edessä, josta bussin tunnistaisi heti. Usein sitten pysäyttelen varmuuden vuoksi myös muita pitkän matkan busseja, kun on erittäin vaikea nähdä sitä pienellä tihrutekstillä olevaa näyttötaulua :-) Onpa minut kerran jätetty pysäkille ruikuttamaankin, kun kuski ajoi täysiä pysäkin ohi enkä näin ollen ehtinyt havaita ajoissa juuri sen bussin olevan 540 (ne kun ovat kaikki siis sellaisia hienoja Express-busseja!)

Ikean kohdalla on siis vaihto ja usein nukun lähes koko matkan (penkkiä voi kääntää taaksepäin ja se on ihanan pehmeä, ahh luksusta!), sillä ei tarvitse pelätä, että missaa oman pysäkin, se kun on päätepysäkki. Viimeksi tänään joku matkustaja herätteli mua, etten unohtaisi vaihtoa... aww :) Joskus ovat kuskitkin käyneet varmistamassa, että haluan mennä Espooseen (enkä esim Turkuun tai Saloon). Tällä viikolla kyydissä oli kerran saksalainen pariskunta, joka ei osannut näemmä sanaakaan englantia, sillä kuljettajan kuulutukset vaihdosta Turun bussiin kaikuivat kuuroille korville. Edes sana "change" ei herättänyt heissä mitään mielenkiintoa... Muut olivat jo vaihtaneet Turun bussiin, kun kysyin sitten pariskunnalta saksaksi "Wohin fahren Sie?" ja yllättäen vastauksena oli "Nach Turku". Edes kommenttini "Dann müssen Sie umsteigen" ei herättänyt paniikkia, vaan pariskunta löntysteli rauhallisesti vaihtobussiin. Hieno loma-asenne! :) Kuskikin naureskeli jälkikäteen tätä pariskuntaa.
Joskus käy niin, etteivät jotkut tajua vaihtaa bussia ja esimerkiksi matkalaukut matkustaa Turkuun, kun matkustaja ihmettelee, että mitähän tekisi Espoossa... Joskus käy niin, että matkustaja on oikeastikin menossa Espooseen, mutta matkalaukut on vahingossa siirretty Turun bussiin.
Tämän päivän kuski kertoi äskettäin tapahtuneesta väärinymmärryksestä, kun pari englantilaista oli tullut kysymään häneltä, että meneekö kyseinen bussi "to Salou". Kuski sanoi juu, koska ajatteli heidän haluavansa Saloon. Selvisi sitten hieman myöhemmin, että he olisivat halunneet Selloon... :D Onneksi matkustajat olivat huumormiehiä ja ottivat rauhallisesti tapahtuneen.

Tässä vielä saamani palaute, kun valitin siitä kuskista, joka ei pysähtynyt pysäkillä ottamaan minua kyytiin:

"Kiitos palautteestanne olemme pahoillamme että matkanne ei sujunut toivomallanne tavalla.Kysymyksessä oli kuljettaja joka on ollut yhtiössä vähän aikaa,hänelle on kerrottu kouluttajiemme toimesta kuinka tärkeää on sovittaa nopeus lähestyttäessä pysäkkiä,ja sovittaa se sellaiseksi että voi turvallisesti pysähtyä aiheittamatta vaaraa muille tienkäyttäjille.Tästä ikävästä tapahtumasta huolimatta toivomme teidän jatkossakin matkustavan yhtiömme busseilla.
Hyvää kesää!"


AirBus

AirBus-vuoroista pääosa on vaihdollisia yhteyksiä. Auton vaihdot ovat kuitenkin nopeita ja varmistettuja - jatkoyhteys odottaa Turunväylällä Ikean kohdalla ja jatkaa välittömästi määränpäähän. Matkatavaroista ei tarvitse huolehtia, koska henkilökuntamme siirtää tavarat autosta toiseen.

AirBus-vuorot ovat myös Helsingin keskustan kautta kulkevia yhteyksiä huomattavasti nopeampia ja edullisempia.

AirBus-vuorot kuljettavat matkustajia myös Kehä I:n kautta kulkevan reitin varrelta lentoasemalle. Reitin lähtöpiste on Espoon keskuksessa ja vuorot pysähtyvät matkan varrella seuraavasti: Pitäjänportti, Ikea, Nihtisilta, Leppävaara, Konalantie, Kanterettarentie, Pakilantie, Tammisto ja Vantaanportti. AirBus-vuoroissa kelpaavat pääkaupunkiseudun matkakortit (U-linja 540).Vuorot pysähtyvät vain seuraavilla pysäkeillä /
Turerna stannar endast på följande hållplatser:
Lentoasema, terminaali T2 lait.14 ja terminaali T1 lait. 3 /
Flygplatsen, terminalen T2 pf. 14 och terminalen T1 pf. 3
Vantaanportti / Vandaporten
Tammisto / Rosendal
Pakilantie / Baggbölevägen
Kantelettarentie / Kanteletarvägen
Konalantie / Kånalavägen
Leppävaara, Kehä I / Alberga, Ring I
Nihtisilta / Knektbro
Lommila, Turunväylä / Gloms, Åboleden
Pitäjänportti / Sockenporten
Espoon keskus (Espoon asema) / Esbo centrum (Esbo station)
Bussit odottavat mahdollisesti myöhässä kulkevia kaukoliikennevuoroja Lommilan pysäkillä /
bussarna väntar på eventuellt försenade fjärrtrafikturer på hållplatsen Gloms
MUUTOKSET MAHDOLLISIA / ÄNDRINGAR MÖJLIGA
Linjan aikatauluista ja reiteistä vastaa linjan liikennöitsijä /
trafikidkaren ansvarar för linjens rutt och tidtabeller
Pohjolan Liikenne; puh. 0307 15 tfn

540: Reitti: - Lentoasema - Terminaalitie - Lentoasemantie - Kehä III - Tuusulantie - Kehä I - Turunväylä - Kehä III - Espoonväylä - Kirkkojärventie - Espoon asema

540 : Kokonaismatka-aika noin 45 minuuttia


No comments:

Post a Comment